Desde 1995, construyendo una sociedad diversa y antirracista

Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Desde 1995, construyendo una sociedad diversa y antirracista

Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.
Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Llegan las comidas de La Familia del lado en el barrio del PobleNou – Arriben els àpats de La Família del costat al barri del Poblenou

Llegan las comidas de La Familia del lado en el barrio del PobleNou, espacios de encuentro intercultural para combatir estereotipos y prejuicios

 • Este domingo 20 de noviembre tendrán lugar las comidas entre familias de orígenes culturales diversos en el barrio de Poblenou
 • Domingo 6 de noviembre se celebró en el Poble-Sec, donde participaron 14 familias, más de 40 personas en total
 • Esta es la tercera edición de un proyecto que favorece el conocimiento mutuo entre los vecinos y vecinas para cambiar estereotipos, la segunda edición que se hace en el Poblenou
 • Más de 300 personas de cuatro distritos de la ciudad de Barcelona han participado en las ediciones anteriores

Arriben els àpats de La Família del costat al barri del Poblenou, espais de trobada intercultural per combatre estereotips i prejudicis

 • Aquest diumenge 20 de novembre tindran lloc àpats entre famílies d’orígens culturals diversos al barri del Poblenou
 • Diumenge 6 de novembre es va celebrar al Poble-sec, on hi van participar 14 famílies, més de 40 persones en total
 • Aquesta és la tercera edició d’un projecte que afavoreix el coneixement mutu entre els veïns i veïnes per capgirar estereotips, la segona edició que es fa al Poblenou
 • Més de 300 persones de quatre districtes de la ciutat de Barcelona han participat a les edicions anteriors

[wc_row][wc_column size=»one-half» position=»first»]

SOS Racisme Catalunya i l’associació Apropem-nos, impulsen el projecte La Família del Costat al barri del Poblenou. La iniciativa pretén fomentar les relacions veïnals i la cohesió social a partir d’àpats entre veïns i veïnes d’orígens culturals diversos.

Es tracta de posar en contacte persones que tot i viure al mateix barri, no tenen cap contacte, i capgirar aquesta situació a partir d’un dinar a les respectives llars de les famílies participants.

Pensem que aquesta és una bona manera de desmuntar tòpics i estereotips, gaudir de les diversitats, fomentar debats i compartir les coses que veïns i veïnes tenim en comú.

La família del costat és un projecte que té molt bona acollida al territori. Un exemple és que s’organitza per segona vegada al Poblenou, amb la voluntat que el projecte arreli al barri.

Més de 300 comensals interculturals

El projecte va engegar-se a Barcelona el 2014 amb el suport de Barcelona Interculturalitat, i des d’aleshores s’ha celebrat cada any. En total hi ha participat més de 90 famílies, un total de més de 300 persones dels districtes d’Horta-Guinardó, l’Eixample, Sants-Montjuïc i Sant Martí, que s’han assegut a taula amb altres de diferents orígens culturals.

Fa només dues setmanes, el diumenge 6 de novembre, més de 40 persones del Poble-sec, entre elles 14 famílies i 7 persones que feien d’acompanyants, es van conèixer al dinars interculturals celebrats al seu barri. Unes trobades organitzades pel Pla Comunitari, la Coordinadora d’entitats del Poble-sec i SOS Racisme.

Podeu veure com és un dels àpats al video del projecte o si us ve de gust conèixer un dels participants dels dinars d’Horta, el programa de TV3 Tot un món va dedicar un programa al projecte. http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/Tot-un-mon/La-familia-del-costat/video/5433652/

«Famílies» per a tots els gustos

El concepte de “família” que inclou el projecte és totalment ampli: una família són una, dues, tres persones, parelles homosexuals, heterosexuals, famílies monomarentals o monoparentals, avis, àvies, amics, amigues.

Les trobades a les xarxes

Les persones participants podran compartir el desenvolupament de les trobades a les xarxes amb l’etiqueta #famíliadelcostat. Al Facebook de La Família del Costat es penjarà el resultat visual de les trobades veïnals, així com al Twitter i Facebook de SOS Racisme i la web del projecte i les entitats.

I en quinze dies, repetim al Poblenou!

Després de les trobades al Poble-sec, el projecte es trasllada al Poblenou. Amb la co-organització de l’entitat Apropem-nos, es celebraran els àpats interculturals al barri.

Les inscripcions per al Poblenou encara estan obertes. Com participar-hi: Hi ha dues maneres de participar al projecte, com a famílies participants i com a dinamitzadors/es. Per apuntar-s’hi, es pot omplir un formulari a la web d’Apropem-nos. Les entitats organitzadores es posen en contacte amb els participants per explicar tots els detalls.

Convocatòria de premsa:

 • Podeu fer seguiment d’algun dels àpats interculturals que es celebrin el 20 de novembre.
 • Necessiteu més informació del projecte o entrevistar algú que hi hagi participat a edicions anteriors.

Us podeu posar en contacte amb nosaltres:

Jose Peñín i Mònica López

SOS Racisme Catalunya

T: 93 301 05 97 – M: 636 248 62

comunicacio@sosracisme.org / sensibilitzacio@sosracisme.org

www.lafamiliadelcostat.cat

S’adjunta dossier de premsa amb més informació.

A Barcelona, 15 de novembre del 2016

[/wc_column][wc_column size=»one-half» position=»last»]

SOS Racisme Catalunya y la asociación Apropemnos, impulsan el proyecto La Familia del Lado en el barrio del Poblenou. La iniciativa pretende fomentar las relaciones vecinales y la cohesión social a partir de comidas entre vecinos y vecinas de orígenes culturales diversos.

Se trata de poner en contacto a personas que a pesar de vivir en el mismo barrio, no tienen ningún contacto, y cambiar esta situación generando microespacios de encuentro en torno a una comida, en los hogares participantes.

Pensamos que esta es una buena manera de desmontar tópicos y estereotipos, disfrutar de las diversidades, fomentar debates y compartir las cosas que vecinos y vecinas tenemos en común.

Más de 300 comensales interculturales

El proyecto se puso en marcha en Barcelona en 2014 con el apoyo de Barcelona Interculturalidad, y desde entonces se ha celebrado cada año. En total han participado más de 90 familias, un total de más de 300 personas de los distritos de Horta-Guinardó, el Eixample, Sants-Montjuïc y Sant Martí, que se han sentado a la mesa con otros de diferentes orígenes culturales.

Hace sólo dos semanas, el domingo 6 de noviembre, más de 40 personas del Poble Sec, entre ellas 14 familias y 7 personas que hacían de acompañantes, se conocieron en comidas interculturales celebrados en su barrio. Unos encuentros organizados por el Plan Comunitario, la Coordinadora de entidades del Poble Sec y SOS Racisme Catalunya.

Puede ver como es una de las comidas en el video del proyecto o si os apetece conocer uno de los participantes de las comidas de Huerta, el programa de TV3 Todo un mundo dedicó un programa al proyecto.

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/Tot-un-mon/La-familia-del-costat/video/5433652/

«Familias» para todos los gustos

El concepto de «familia» que incluye el proyecto es totalmente amplio: una familia son una, dos, tres personas, parejas homosexuales, heterosexuales, familias monomarentales o monoparentales, abuelos, abuelas, amigos, amigas.

Los encuentros en las redes

Las personas participantes podrán compartir el desarrollo de los encuentros en las redes con la etiqueta # famíliadelcostat. En el Facebook de La Familia del Lado se colgará el resultado visual de los encuentros vecinales, así como en Twitter y Facebook de SOS Racismo y la web del proyecto y las entidades.

Y en quince días, repetimos el Poblenou!

Después de los encuentros en el Poble Sec, el proyecto se traslada en Poblenou. Con la co-organización de la entidad Acerquémonos, se celebrarán las comidas interculturales en el barrio.

Las inscripciones para el Poblenou aún están abiertas. Cómo participar: Hay dos maneras de participar en el proyecto, como familias participantes y como dinamizadores / as. Para apuntarse, se puede rellenar un formulario en la web de Acerquémonos. Las entidades organizadoras se ponen en contacto con los participantes para explicar todos los detalles.

Convocatoria de prensa:

 • Puede hacer seguimiento de alguna de las comidas interculturales que se celebren el 20 de noviembre.
 • Si necesita más información del proyecto o entrevistar a alguien que haya participado en ediciones anteriores.

Puede ponerse en contacto con nosotros:

Jose Peñín y Mónica López

SOS Racismo Cataluña

T: 93 301 05 97 – M: 636 248 62

comunicacio@sosracisme.org / sensibilitzacio@sosracisme.org

www.lafamiliadelcostat.cat

 

Se adjunta dossier de prensa con más información.

[/wc_column][/wc_row]

 

[su_document url=»https://sosracismo.eu/wp-content/uploads/2016/11/DOSSIER_DE_PREMSA_familiacostat_2016.pdf» width=»200″ height=»200″][/su_document]

Te puede interesar:

Si has sido víctima, has presenciado un acto racista o estás interesada/o en nuestro trabajo, este es el espacio para que nos cuentes.